Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lassult a horvát gazdaság

MTI
2006.09.29. 12:47

Horvátországban az idei év második negyedében lassult a gazdasági növekedés üteme: 3,6 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) az egy évvel korábbihoz képest, tette közzé pénteken a statisztikai hivatal. Ezzel az év első felében összességében 4,8 százalékos volt a növekedés, miután a GDP 6 százalékkal bővült az első negyedben. Tavaly a második negyedben 5,1 százalék volt az éves növekedés.

A gazdasági növekedés lassulása ellenére a kormány arra számít, hogy az idén sikerül teljesíteni a maastrichti kritériumok egyikét, és az idei GDP-arányos államháztartási hiány 3 százalék alatt lesz. A kormány eredetileg 3,3 százalékos idei deficittel számolt a tavalyi 4,1 százalék után, de az év folyamán 3 százalékra szállította le hiányvárakozását, a becsültnél nagyobb adóbevételek és az első félévi gazdasági növekedés alapján.