Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pénzügyes állományt is tizedeli a Ford

MTI
2006.09.29. 15:08

Miután a termelésben dolgozók tízezreit akarja néhány év alatt elbocsátani Észak-Amerikában a Ford járműipari konszern, most bejelentette, hogy pénzügyi vállalkozásánál csaknem minden negyedik ember munkahelyét számolná fel. A Ford Motor Creditnél 2000 fővel csökkentik az észak-amerikai kontinensen a most 8600 fős állományt, a hitelezéssel foglalkozó részleg fiókirodáiból több tucatnyit bezárnak a jövő év végére.

Miközben a vállalat gyártó tevékenysége veszteséges - az idei első félévben több mint 1,4 milliárd dollárral -, addig a banki-pénzügyi részleg nem jelentéktelen nyereséget termel. Ám ez a nyereség vészesen zsugorodni látszik, például az idei év második negyedében 441 millió dollár volt, egy évvel korábban még 740 millió.

A pénzügyi részleg karcsúsítását nem elsősorban közvetlen elbocsátásokkal kívánják megoldani - közölte a Ford Motor Credit szóvivője.