Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

0,3 százalékkal nőttek a személyi jövedelmek az USA-ban

MTI
2006.09.29. 15:15

Az Egyesült Államokban pénteken tették közzé a személyi jövedelmek és kiadások augusztusi alakulásának a mutatóit. A személyi jövedelmek a várakozásoknak megfelelően 0,3 százalékkal nőttek, a kiadások növekedése mindössze 0,1 százalékos volt.

A Dow Jones Newswires által előzetesen megkérdezett 26 szakértő véleményének az átlaga szerint is augusztusban a személyi jövedelmeknek 0,3 százalékkal kellett nőnie a júliusi 0,5 százalékos gyarapodás után. A személyi kiadások esetében 0,2 százalékos emelkedést vártak, az előző havi 0,8 százalékos növekedés után, ami a legnagyobb arányú volt az idén.

A személyi jövedelmek idén júliusban már 7,1 százalékkal haladták meg a tavaly júliusiakat. Az elemzők ennek alapján akkor úgy látták, hogy meglódulhat az infláció, ha a drága üzemanyag és a házárak emelkedése a kiadások növekedési ütemét nem tartja vissza augusztusban. Az üzemanyagok jelentősebb mértékben csökkentek a múlt hónapban az Egyesült Államokban.