Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Száguld az indiai gazdaság

MTI
2006.09.29. 15:17

Az idei második negyedévben az indiai gazdaság éves szinten 8,9 százalékkal nőtt, egy negyedévvel előtte 9,3 százalékkal. Indiai nemzeti összterméke a várakozások felett növekszik, az idei második negyedévre az elemzők többsége 8,4 százalékkal számolt csak, mások az idei növekedési ütem tartósságát jelezték.

Különösen a szolgáltatási szektor bővül, itt a második negyedéves növekedés 13,2 százalékos volt(éves szinten, a feldolgozóipari kibocsátása eközben 11,3 százalékkal bővült. A szolgáltatási szektor már az indiai GDP több mint felét adja. A gazdaság az idén is bővülhet 8 százalékos arányban, amely növekedési ütemet negyedik éve tartja.

A gazdasági növekedéstől elmarad az infláció növekedése, ám 4,6 százalékos mértéke a kívánatos - azaz a 4 százalék - felett van. Várható, hogy az indiai jegybank ismét emeli alapkamatát, amelyik már 6 százalék, két év alatt összesen 150 bázisponttal ment fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?