Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapest jobb, mint Prága vagy Bécs

MTI
2006.09.29. 15:27

Budapest és Prága is megelőzte Bécset azon a ranglistán, amelyet több mint félezer topmenedzser kikérdezésével állított össze a Cushman és Wakefield nemzetközi tanácsadó cég az európai nagyvárosok gazdálkodási vonzerejéről.

A Der Standard című liberális osztrák napilap pénteki számában adott hírt arról, hogy a Cushman és Wakefield egy közvélemény-kutató céget bízott meg a vélemények összegyűjtésével, amelyek alapján London került a legkedvezőbb gazdálkodási viszonyokat biztosító nagyvárosok listájának az élére.

Az osztrák napilap szerint a körkérdésben meghatározott 12 kritérium közül a brit főváros hétnek felelt meg maradéktalanul, közöttük olyanoknak, mint a felvevőpiachoz való könnyű csatlakozás, a minőségi személyzet, a jó nemzetközi szállítási összeköttetés, a korszerű távközlés, valamint az alkalmazottak jó idegennyelv-ismerete. A lista második helyére Párizs került, majd Frankfurt következik.

Bécs a megelőző évhez hasonlóan idén is a 23. helyre került, míg közvetlenül előtte Budapest áll, Prága viszont a 13. helyen. A híradás szerint az osztrák főváros besorolását mindenekelőtt a megfelelő irodaterült hiánya magyarázza. A legnagyobb gazdálkodási érdeklődést kiváltó nagyvárosok 33-as listájának a végén Moszkva, Athén és Oslo áll a Der Standard szerint.