Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folyik a kormányzati ingatlanok értékbecslése

MTI
2006.09.29. 17:07

Folyamatosan végzi a pályázaton kiválasztott Immo-Bill Rt. és a Reorg Rt. alkotta konzorcium a 250 millió forint feletti kormányzati ingatlanok értékbecslését - mondta az MTI-nek Barna István, az Immo-Bill Rt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató elmondta: nem tudják, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vagyonkezelésébe tartozó kormányzati ingatlanok közül melyik meghirdetése aktuális, egymás után intézik a nagy értékű ingatlanok értékbecslését. Az első ingatlanra vonatkozó dokumentációt jövő héten küldik el véleményezésre a KVI-nek, de már a többi is készül.

Hozzátette: év végéig kell a 30 ingatlan értékét felmérniük, elkészíteni a 40-50 oldalas dokumentumot. Ismertetése szerint az értékelés keretében egyebek mellett a városrendezési szabályokat, az épületek fizikai kondícióját, a végzett felújításokat és ezeknek az ingatlan értékére gyakorolt hatását, a parkoló-, illetve garázskialakítási lehetőségeket vizsgálják. Emellett ismertetik a műemléki korlátozásokat, valamint a funkciók megváltoztatásához szükséges engedélyeket.