Új ingatlan befektetési alapot indít az ING

MTI
2006.10.10. 14:14

Elindítja második, immár egymilliárd eurós zártkörű Közép-európai Ingatlan Befektetési Alapját az ING - jelentette be kedden Budapesten Martin Sabelko, az ING Ingatlanbefektetés Kezelő közép-európai ügyvezető igazgatója.

Amikor 2004-ben létrehozták az első ING Közép és Kelet-Európai Ingatlan Befektetési Alapot, az ING Ingatlanbefektetés Kezelő úgy gondolta, hogy az három év alatt fogja elérni a 700 millió eurós záró értéket. Valójában már 2006 márciusában lezárták az alapot, amelynek 60 százaléka kereskedelmi ingatlanokba, 40 százaléka pedig lengyel, cseh és magyar irodaingatlanokba történő befektetést jelentett - mondta a tájékoztatón Martin Sabelko.

Az ING Ingatlanbefektetés Kezelő most indítja a második ING Közép-Európai Ingatlan Befektetési Alapot, amely hasonlóan az előzőhöz, elsősorban kereskedelmi ingatlanokba fektet, de lesznek a portfóliójában irodaházak és logisztikai létesítmények is. Az alap újszerűsége részben a földrajzi kiterjedésében rejlik, de annak nagysága is meghaladja az előzőt. A várakozások szerint az új ING alap elérheti a körülbelül egymilliárd eurót.