Ervin
14 °C
21 °C

5,5-6 milliárdért kínálták az önkormányzatnak a Club Aligát

MTI
2006.11.07. 14:14

A Club Aligát pályázaton kívül 5,5-6 milliárd forintért ajánlották megvételre az elővásárlási joggal rendelkező helyi önkormányzatnak - tájékoztatta Balatonvilágos polgármestere kedden az MTI-t.

Fekete Barnabás elmondta: az önkormányzat nem élt az elővásárlási jogával, amely a teljes, 47 hektáros területnek lényegében csak a másfél kilométer hosszú vízparti szakaszára áll fenn, azonban az egész területre - az Aliga I., II., III. ingatlanok tulajdonjogára, valamint az Aliga I. ingatlancsoport vagyonkezelői jogára - kiírt és hétfőn lezárult pályázatra a község nem adott be pályázatot.

Mint mondta: október elején kapott az önkormányzat a Pénzügyminisztérium szakállamtitkárától egy levelet, melyben az állt, hogy 5,5-6 milliárd forintért megvásárolhatják a Club Aligát; 47 hektárnyi ingatlant 55 épülettel. Megjegyezte: ez számukra lehetetlen, ekkora összegnek ugyanis a töredékét sem tudná egy kis település önkormányzata előteremteni.

A polgármester elmondta: ők a Club Aliga pályázaton kívüli ingyenes átengedését kérték, ám ezt az igényüket a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) "nem akceptálta".