Konrád
8 °C
26 °C

Nevet változtat a HVB Bank

2006.11.09. 17:58

A HVB Csoport - beleérve a Bank Austria Creditanstaltot és annak közép- és kelet-európai leányvállatait - integrálásával az UniCredit Csoport új fejlődési szakaszhoz érkezett. A mintegy 3000 fiók révén immár messze a legnagyobb bankfiókhálózattal szolgálja ki ügyfeleit a térség 17 országában. A bankcsoport e változások nyomán márkaszerkezetét is egységesíti. A közép- és kelet-európai márkák a jövőben szorosan kapcsolódnak majd a közös UniCredit Group márkanévhez. Éppen ezért a közép- és kelet-európai bankok többsége az UniCredit Bank új márkanéven működik majd tovább.

A közép-kelet-európai leányvállalatok integrálása elindítja az eddigi márkaszerkezet egységesítését. Ez lehetővé teszi a csoport összefüggő imázsának kialakítását, és azt, hogy az egyes bankok egyértelműen márkaként legyenek azonosíthatók. "E döntés révén Európa egyik vezető bankcsoportja, az UniCredit Group márkarejét hasznosítjuk " - hangsúlyozza Erich Hampel, az UniCredit Group igazgatóságának a Közép- és kelet-európai divízióért felelős tagja, egyben a Bank Austria Creditanstalt vezérigazgatója.

Az új UniCredit Bank márkanév egyértelműen kapcsolja az érintett bankokat a 35 millió ügyfelet kiszolgáló bankcsoporthoz, az UniCredit Grouphoz. Ennek megfelelően a Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában működő a bankok új neve UniCredit Bank lesz.