Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Deutsche Telekom - az év végéig távozik a vezérigazgató

MTI
2006.11.10. 23:33

Két német lap is úgy értesült, hogy még az év vége előtt távozik posztjáról a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója, Kai-Uwe Ricke. A Bild és a Süddeutsche Zeitung forrásmegjelölés nélkül azt közölte, hogy Ricke távozik és utóda a cég mobilszolgáltató vállalata, a T-Mobile vezérigazgatója, Rene Obermann lesz. A Deutsche Telekom nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket.

A német pénzügyminisztérium ugyancsak nem kívánt megjegyzést fűzni a lapjelentésekhez. A német kormány 15 százalékos tulajdonosa a Deutsche Telekomnak, míg az állami KfW bank 17 százalékos hányaddal rendelkezik a cégben. Ricke nyomás alá került azóta, hogy augusztusban a DT - amely eladásai alapján a legnagyobb európai távközlési cég - nyereségfigyelmeztetést adott ki az idei és a jövő évre. Az elmúlt hónapokban több sajtóértesülés látott napvilágot arról, hogy a Blackstone Group, amely áprilisban 4,5 százalékos részesedést vásárolt a Deutsche Telekomban, Ricke lemondását követeli.

A Blackstone áprilisban 192 millió DT-részvényt vásárolt 2,68 milliárd euróért, de a cég nyereségfigyelmeztetésére a távközlési vállalat árfolyama azóta gyengült és a befektető vesztesége megközelíti a 160 millió eurót. A Süddeutsche Zeitung azt közölte, hogy a Deutsche Telekom felügyelő bizottsága november 19-én rendkívüli ülést tart, hogy tárgyaljon Ricke jövőjéről és lehetséges utódjáról.