Demján eladta a kolozsvári Pólust

MTI
2006.11.17. 14:33
A kelet-európai beruházásokra szakosodott osztrák Immoeast ingatlanbefektető-társaság a története eddigi legnagyobb romániai beruházását valósította meg: 210 millió euróért megvette Kolozsvárott a készülő Polus Center bevásárlóközpontot, amelyet a magyar TriGranit ottani leányvállalata épít.

A bevásárlóközpontot júniusban kezdték építeni, a beruházás 140 millió euróba kerül. A bérbe adandó telek tervezett nagysága meghaladja a 60 ezer négyzetmétert, amelyen várhatóan 200 üzlet kap majd helyet. A legnagyobb bérlő a bevásárlóközpontokat működtető Carrefour lesz. A mozival, éttermekkel is ellátott pláza megnyitását 2007 utolsó negyedére tervezik.

A kolozsvári Polus Center megvásárlásával az Immoeast a jövő áprilissal záruló 2006/2007-es üzleti évre tervezett 5 milliárd eurós beruházásából eddig összesen már 4,1 milliárdot valósított meg.

A társaságnál idén augusztusban közölték, hogy 25 százalékos részesedést szereztek a TriGranit Holding társaságban 400 millió euróért, ez a cég eddigi legnagyobb ilyen befektetése. A társaság ingatlan-portfóliójának értéke 6 milliárd euróra tehető.