Megnyílt Budapesten a Citibank globális IT-központja

MTI
2006.11.24. 14:15

Az elmúlt két évben több mint 30 nemzetközi vállalat telepítette Magyarországra, vagy fejlesztette itt működő regionális szolgáltató központját, ez 13 ezer új munkahelyet jelentett. Ezt Kóka János gazdasági miniszter mondta pénteken, amikor ünnepélyes keretek között felavatta a Citigroup budapesti globális IT-szolgáltató központját. A központ számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt több mint 100 országban működő Citigroup tagvállalat számára.

Sajjad Razvi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az IT központban 140 ember dolgozik. A cég a jövőben két további szolgáltató központot hoz létre, amelyek együttesen újabb 140 munkahelyet teremtenek 2007 végéig, 2008 elejéig.

Bukovszki Attila, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének vezetője kiemelte: az eddigi jó magyarországi tapasztalatok alapján a Citigroup az IT központ mellett két új szolgáltató központot is elindít az országban, a pénzügyi szolgáltató központ 25 szakemberrel a közelmúltban már meg is kezdte a tevékenységét. Emellett a jövőben a multinacionális bankcsoport egy üzleti szolgáltató központ létrehozását is tervezi Magyarországon.