Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Jövőre bővül a Start program

MTI
2006.11.24. 19:03

A pályakezdők munkaerőpiaci elhelyezkedését sikeresen elősegítő Start program jövőre újabb hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkába állásához nyújt támogatást: a Start Plusz és a Start Extra programnak várhatóan 4,1 milliárd forint lesz a forrásigénye - közölte a kormány szóvivője pénteken, közleményben.

A Start Plusz és a Start Extra Program 2007. július 1-jével indul. Jövőre várhatóan 4,1 milliárd forint lesz a forrásigénye, 2008-ban a kormány ennek már több mint a háromszorosával, csaknem 14 milliárd forinttal számol - áll a közleményben.

Az eddig csaknem 20 ezer pályakezdő fiatal elhelyezkedését segítő Start program kedvezményeit a kormány 2007. július 1-jétől kiterjeszti a gyermekgondozás, vagy közeli hozzátartozó ápolása után a munkaerőpiacra visszatérőkre, valamint az 50 éven felüliekre, továbbá más hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküliekre is - áll a Danks Emese közleményében.

A kormány szerdai ülésén jelentést hallgatott meg a Start programról, amely megállapítja, hogy a 25 év alatti pályakezdő, illetve a 30 év alatti diplomás fiatalok elhelyezkedését segítő Start-kártyát a program 2005. október 1-jei indulása óta több mint 40 ezer fiatal váltotta ki.