Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jó nap lehet a tőzsdén

MTI
2007.02.01. 09:24

A BUX 333,19 pontos emelkedéssel, 24.392,57 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 1,38 százalékos erősödés.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán változatlanul hagyta az irányadó kamatlábat. Az ülést követő kommentárban a testület erősebb gazdasági növekedést és csökkenő inflációs veszélyt jelzett, amit a piacok pozitívnak értékeltek, így az amerikai tőzsdeindexek is nyereséggel zártak - mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője. A szakértő a tőkepiacok pozitív hangulatából és az olajár emelkedéséből arra következtet, hogy a hazai tőzsdén is kedvező lesz a hangulat. Hozzátette, hogy Amerikából több fontos adatközlés is várható a nap folyamán, ezek közül a legfontosabb a januári beszerzői menedzser index, ami azonban legfeljebb a kereskedés végét befolyásolhatja.