Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BUX: a végén csattan a pofon

Portfolio
2007.02.01. 17:15

Az egész napos emelkedést követően nap végén hirtelen az eladók lettek úrrá a pesti parketten, melynek következtében a pesti börze végül mindössze 0,1 százalékos pluszban, 24 084 ponton zárt. A régiós piacokon töretlen maradt az optimizmus, az orosz RTS 2,7 százalékkal, a cseh PX 1,2 százalékkal, a lengyel WIG20 pedig 1,9 százalékkal értékelődött fel.

A vezető részvények közül a napközben 8873 forinton is járó OTP piacán az eladók lettek úrrá a nap végén, melynek következtében a bankpapírok végül 0,4 százalékos mínuszban, 8669 forinton zártak. A tegnap 4 százalékot ugró Richter sem bírt tovább menni, a gyógyszergyártó az tálagost meghaladó, 108 ezer darabos forgalom mellett 0,2 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. Szektortársa, az Egis eközben 2,9 százalékkal értékelődött fel. Az erősödő olajárak ismét csak ideig óráig tudták fellendíteni a Mol árfolyamát, a nap közben 20 780 forinton is járó olajpapírok végül 0,9 százalékos pluszban, 20 400 forinton zártak. A Magyar Telekom sem bírta nap végéig tartani magát, a távközlési papírok 0,4 százalékot veszítettek értékükből.