Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Enyhén gyengült a forint nyitáskor

2007.02.02. 09:50

Enyhén gyengült a forint pénteken reggel a bankközi devizapiacon, az eurót kilenc óra körül 255,00/20 forinton jegyezték a csütörtöki 254,40/50 forint után. A dollár reggel 195,95/196,10 forinton forgott az előző napi 195,35/50 forinthoz képest. A kereskedők eseménytelen, alacsony forgalmú napra számítanak, az euró jegyzése eljuthat 256 forintig is, de annál gyengébb forintra nem számítanak.

A piacmozgató hírek ezen a héten az Egyesült Államokból jöttek első sorban, közülük már csak a foglalkoztatási adatok vannak hátra. Ezek pénteken délután kissé megélénkíthetik az árfolyammozgást attól függően, hogy erősítik, vagy gyengítik az amerikai kamatemelési várakozásokat. Az amerikai Fed elnökének csütörtöki nyilatkozata mindenesetre az Egyesült Államok gazdaságára nehezedő inflációs nyomás enyhüléséről szólt. A forintpiacon 8,00 százalékon maradt az overnight, 8,10 százalékon a tomnext kamat. A hosszabb lejáratokon és az állampapírok piacán egyelőre csak szórványos ajánlatokról számoltak be, változatlan kamat-, és hozamszintekkel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?