Szilvia
5 °C
16 °C

Bővül az idén az amerikai-vietnami kereskedelem

MTI
2007.02.05. 13:59

Várhatóan közel 50 százalékkal, 12-13 milliárd dollárra bővül idén az amerikai-vietnami kereskedelem a tavalyi évhez képest.

A vietnami sajtó jelentése szerint az erős - pontosan 48 százalékosra becsült - kereskedelembővülés annak nyomán várható, hogy januártól Vietnam a Kereskedelmi Világszervezet, a WTO tagja.

Vietnam fő exportcikkei az idén a nyersolaj, a textil- és cipőipari termékek, bútoripari cikkek, kávé és elektromos kábelek az amerikai piacra.

2006-ban a két ország kereskedelme 30 százalékkal bővült 2005-höz képest 8,8 milliárd dollárra. Ebből a vietnami export 7,83 milliárd dollárt tett ki, közel 32 százalékos emelkedéssel az előző évhez képest. Vietnamnak már 2001 decemberétől van kétoldalú kereskedelmi megállapodása az Egyesült Államokkal, azóta az oda áramló vietnami export megháromszorozódott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?