Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Türelmetlenkednek a kukorica miatt

MTI
2007.02.05. 16:29

A brüsszeli bizottság egyik friss dokumentuma szerint az uniós agárpiacok stabilitását veszélyeztetheti az a többlettermelés, ami kukoricából várható 2006 és 2013 között, elsősorban olyan közép-európai országok részéről, mint Bulgária, Magyarország, Románia és Szlovákia. Már ez idő szerint is 5 millió tonna felesleg halmozódott fel a terményből az uniós raktárakban. A kilátások szerint amennyiben nem történnek intézkedések, 2013-ban ez a tartalékolt mennyiség 15 millió tonna is lehet. Túl vonzó a közös raktárkészleteknek árusítani a terményt.

Január végén Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter azt mondta: jó esély van arra, hogy a kukoricaintervenciós rendszer idei teljes megszüntetésére vonatkozó európai bizottsági javaslatok kedvező időzítéssel és más tartalommal kerüljenek bevezetésre. Brüsszel korábban túlzottan reagált a kialakult készletekre.