Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az elemzők nem izgulnak a fehérorosz tranzitdíj miatt

MTI
2007.02.06. 11:06

Moszkvai elemzők nem tartják érzékenynek az orosz olaj fehéroroszországi tranzitdíjának 30 százalékos emelését. Keddi orosz lapok idézték a Transneft csőmonopólium vezérigazgató-helyettese, Szergej Grigorjev kijelentését, amely szerint az európai fogyasztóknak szabott olajár nem nő a fehérorosz tranzitdíjemelés következtében.

A Kommerszant megállapította: a tavalyi szállítási volumen alapján - vagyis 49,5 millió tonna Lengyelország és rajta keresztül Németország, illetve 21,4 millió tonna Ukrajna és rajta keresztül Magyarország, Szlovákia és Csehország számára - az orosz olajcégeknek az idén mintegy 50 millió dollárral kellene többet fizetniük a fehérorosz tranzitszolgáltatásokért: jelesül a tavalyi 153 millió dollár helyett valamivel több mint 200 milliót.

Ez többletköltség, de nem jelentős - mondta egy moszkvai szakértő az orosz üzleti lapnak.