Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csődöt jelent a Slovak Airlines

MTI
2007.02.06. 12:02

Az Austrian Airlines többségi tulajdonában lévő szlovák légitársaság, a Slovak Airlines csődeljárást kér maga ellen. Így döntött a társaság vezetése, a kérelmet azonban csak a következő napokban vagy a jövő héten nyújtják be, erősítette meg az AUA szóvivője, Livia Dandrea kedden a szlovák sajtó értesüléseit. A csődeljárással kétszámjegyű milliós kárt elszenvedő AUA jogi lépéseket fontolgat érdekei védelmében.

A 62 százalékos részvénytulajdonnal rendelkező AUA a napokban lefoglalta a szlovák légitársaság két gépét "a konszern tulajdonának védelme" érdekében, a harmadikat pedig a lízingtársaság vette vissza. Az AUA azzal indokolta lépését, hogy a szlovák kormány mindezidáig megtagadta a szlovák légitársaság 6 millió eurónyi régi adósságainak rendezését a megállapodásnak megfelelően. Szlovákia szerint a vita 171 millió koronáról, azaz 4,85 millió euróról szól. Az AUA szerint Pozsony a Slovak Airlines 2005. januári privatizációjakor elkötelezte magát a társaság meglévő adósságainak átvállalására. A mostani kormány ellenben az előző kormány által szerződésben vállalt követelést Brüsszel elé kívánja terjeszteni felülvizsgálatra.