Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét pénzügyőrt tüntetett ki a pénzügyminiszter

MTI
2007.02.06. 12:24

Veres János pénzügyminiszter öt pénzügyőr nyomozót pénzjutalomban részesített, egy főhadnagyot századossá, egy főtörzsőrmestert pedig zászlóssá léptetett elő kedden Budapesten, egy adócsaló szervezet leleplezésében való részvételük elismeréseként.

Bencze József, a Vám- és Pénzügyőrség rendészeti főigazgatója elmondta: a bűnözői csoport az elmúlt egy évben mintegy 3,1 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat több mint száz vállalkozásnak. A cégek az eddigi ismeretek szerint 600 millió forinttal rövidítették meg a költségvetést, de az összeg a további nyomozás során a többszörösére is nőhet.

Az ügyben adócsalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt jelenleg 6 fő van előzetes letartóztatásban. A cégek nevét a nyomozás érdeke miatt egyelőre nem közölhetik.