Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az EU enged az autógyáraknak

MTI
2007.02.06. 13:48

Az Európai Unió bizottsága az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának korlátozására tervezett javaslatában engedett az autóipar kérésének. Az új gépkocsik átlagos kibocsátását ennek értelmében 2012-ig kilométerenként 130 grammra kell csökkenteni a jelenlegi 161 grammról. Az EU környezetvédelmi biztosa, Stavros Dimas eredetileg 120 grammot javasolt volna.

Az új megfogalmazás szerint a 120 grammos értéket az autógyártóknak már nem kizárólag takarékos motorral kell elérniük, hanem lehetőségük nyílik a bio-üzemanyagok alkalmazásának és új hajtási technológiák bevezetésének beszámítására is. Ötgrammos csökkentést érhetnek el bioüzemanyagokkal és további öt grammot a sebességváltó fejlesztésével, vagy modern abroncsok alkalmazásával - számolt be a Reuters hírügynökség jól értesült körökre hivatkozva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?