Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány megtárgyalja az innovációs stratégiát

MTI
2007.02.06. 13:50

A kormány hamarosan megtárgyalja az ország innovációs stratégiáját, az elkészült tervezetet a tudomány és a gazdasági élet szereplői is támogatják - mondta Lippényi Tivadar, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnökhelyettese kedden a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége "Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban?" konferenciasorozatának innovációról szóló rendezvényén.

Elmondta: az új innovációs stratégia célrendszerében a társadalmi jólét és a gazdasági versenyképesség növelése kiemelt szerepet játszik. Elhangzott, hogy új intézményi rendszerként létrehoznák a nemzeti innovációs ügynökséget vagy központot az NKTH és a Kutatási és Pályázati Iroda (KPI) bázisán. Az új innovációs intézmény többi között koordinálja a regionális innovációs rendszert és ellátja a hozzárendelt feladatokat.