Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Próbálkozott, de nem tudott pluszban zárni a tőzsde

Portfolio
2007.02.06. 17:19

A nyugat-európai börzéken uralkodó pozitív hangulat, illetve az orosz és a cseh börze új csúcsra törése sem bírt elég optimizmust csalni a pesti parkettre ahhoz, hogy a BUX pluszba tudjon zárni, így végül 0,3 százalékos csökkenéssel 24 149 ponton búcsútzott a naptól. A cseh PX 1,4 százalékos erősödéssel új történelmi csúcson, 1718 ponton fejezte be a napot, miközben az orosz RTS 1 százalékos erősödéssel szintén soha nem látott magasságban, 1924 ponton fejezte zárt.

A vezető részvények közül nap végére a Mol 1 százalékkal 20 500 forintig értékelődött le, miközben az OTP átlag alatti, 1 millió darabos forgalom mellett 0,6 százalékkal került lejjebb. A hét második felében jelentő gyógyszergyártók viszont erőre kaptak, a Richter 0,6 százalékkal 39 625 forintig drágult, míg szektortársa, az Egis 0,7 százalékkal került feljebb. A nap elején még 994 forinton is járó Mtelekom piacát ismét a vevők uralták, melynek köszönhetően a távközlési papírok átlagot felülmúló, 1,3 millió darabos forgalom mellett 0,5 százalékkal 1002 forintig erősödtek.