Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Egyre több étterem a fapados láncban

Index
2007.02.06. 17:23

A nemrégiben zárult nyilvános teszt után megkezdődte az országos hálózat építését a www.fapadosetterem.hu - közölte a cég. A tavaly indult modell lényege: minél előbb foglal asztalt és rendel valaki a portálon lévő vendéglátóhelyek étlapjáról, annál kevesebbet fizet. A fejlesztők célja, hogy kezdeményezésükkel országos hálózatot alakítsanak ki, a rendszerhez több első osztályú étterem is csatlakozott már, legutóbb pedig a Liszt Ferenc téri "gasztroközpontból" a Cafe Vian.

Az összes statisztika szerint egyre kevesebben mennek el ilyen típusú helyekre, miközben a fiatalok körében főképpen a gyorséttermek népszerűek. " A fapadosetterem.hu bevezetésével azt szeretnénk elérni, hogy ne legyen luxus manapság étterembe menni."- mondta a cég közleménye szerint Vágvölgyi Mihály, ötletgazda. Amíg az utcáról betérő vendégek átlagban csak főételt fogyasztanak, amelyért átlagosan 2300 forintot fizetnek (itallal együtt), addig a fapados foglalásokon keresztül legalább 3 fogást rendelnek előre (elő- és fő étel, desszert és egy üveg drágább bor volt a jellemző)- tette hozzá Kucsera Zoltán az elsőként csatlakozó, Veranda Grill&Wine étteremvezetője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?