Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekorderedmény a Red Bullnál

2007.02.07. 12:15

Rekorderedményt jelentett tavalyi évéről a Red Bull energiaital-gyártó: 2006-ban világszerte 3,038 milliárd doboznyi fogyott termékeiből. A cég forgalma 22,9 százalékkal 2,641 milliárd euróra nőtt a tavalyelőtti 2,149 milliárd euróról. A jó eredmény egyik fő oka a Red Bull márkák erős kelet-európai értékesítése volt, ebben a térségben 53 százalékkal nőttek az eladások 2005-höz képest. Nyugat-Európában elsősorban az olasz piac bővült jó ütemben, 48 százalékkal, majd a növekedés ütemét tekintve Ausztrália következik 39 százalékkal, megelőzve a 31 százalékkal növekvő forgalmú Latin-Amerikát. Az Egyesült Államokban a Red Bull tavaly 27 százalékkal növelte forgalmát.

Felvásárlások és új leányvállalatok alapítása mellett tavaly a cég Ukrajnában is értékesítési leánycéget hozott létre. A további terjeszkedés fő irányai Oroszország, Mexikó, Japán és Kína. A cég a tavalyi év végén több mint 130 országban 3903 alkalmazottat foglalkoztatott, egy évvel korábban 115 országban 3112-t. A Red Bull konszern 49 százalékban Dietrich Mateschitz cégalapító tulajdona, további 49 százalék egy thaiföldi üzletemberé, a fennmaradó két százalék annak fiáé.