Árpád
-2 °C
4 °C

Ötmilliárdból vásárolhatnak új buszokat a Volán-társaságok

MTI
2007.02.08. 19:15

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) igazgatósága a csütörtöki ülésen jóváhagyta, hogy a Volán-társaságoknak a múlt évben juttatott ötmilliárd forint alaptőke-emelés felhasználásaként nyílt közbeszerzési eljárás keretében tendert írjanak ki új elővárosi autóbuszokra.

Az ÁPV 100 százalékos tulajdonában lévő Autóbusz-Invest Kft. a széleskörű verseny érdekében három, egymástól független ajánlati felhívást tesz közzé a központosított közbeszerzési eljárásban.

Az ÁPV-hez 24 Volán-társaság tartozik, de azok hamarosan a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz (KVI) kerülnek, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) vagyonkezelésbe vehesse őket. A GKM korábban azt közölte, hogy a tárca célja a 2012-es piaci liberalizációig a Volán-társaságok megerősítése regionális összevonásokkal, a vonalhálózatok újraszervezésével és a menetrendek összehangolásával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?