Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Jó napot zárt a tőzsde

MTI
2007.02.09. 16:58

Hosszú idő után ma végre viszonylag jól teljesített a Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a régiós versenyből ezúttal elsőként kerültünk ki, ráadásul a forgalom az 50 milliárd forintot is csaknam meghaladta. 1,5 százalékos emelkedés után 23 847 ponton zárta a hét utolsó kereskedési napját a BUX index, mellyel a 0,5 százalékkal csökkenő cseh, valamint a 0,5 százalékkal emelkedő lengyel és orosz indexeknél is jobb teljesítményt nyújtott.

A meghatározó részvények közül egyedül az Egis és az FHB esett, egyébként az optimizmus csaknem általános volt, két történelmi csúcs is született záráskor. Az USA-ban a részvénypiacok szintén emelkedéssel nyitottak, így a jó hangulat talán kitarthat hétfőig.

Az egyes részvények közül kezdetben a Magyar Telekom volt a vezér: a részvények kiemelkedő forgalom mellett 1048 forintig száguldottak, azonban lendületük később alábbhagyott és végül csak 2,3 százalékos pluszban, 1030 forinton tudtak zárni. A stafétabotot a MOL vette át, mely szintén kitűnő a hajrát vágott le, de a 20 750 forintnál bemutatott tetőzés után ez a részvény is lejtmenetbe kapcsolt és végül csak 1,5 százalékos pluszban, 20 300 forintnál tudták befejezni a napot. Nem volt azonban semmi gond, hiszen mire az olajrészvénynek elfogyott a kedve, addigra erőre kapott az OTP : a részvények a nap vége felé egészen 8440 forintig emelkedtek. A forgalom két gigakötésnek köszönhetően itt is óriási volt: meghaladta a 27 milliárd forintot, ami az egész tőzsde megszokott forgalmánál is nagyobb. A részvény végül 2,2 százalékos pluszban, 8410 forinton tudott megállni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?