Natália
1 °C
7 °C

Mínuszban kezdik a hetet Európában

MTI
2007.02.12. 07:29

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok hétfőn lefelé indulhatnak, követve a Wall Street pénteki irányzatát. A hangulatot a hét végén elrontották az amerikai Fed vezetői: többen is úgy nyilatkoztak, hogy az infláció továbbra is kockázatnak számít, és még lehetséges kamatemelés, különösen, ha a gazdasági növekedés a vártnál erősebb marad.

A Fed utoljára tavaly júniusban szigorított, azóta nem mozdult. A piacon általában arra számítanak, hogy a következő lépés kamatcsökkentés lesz, ennek időpontját azonban mind későbbre és későbbre teszik az elemzők. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tizenhat pont körüli veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 harminchét pont körüli visszaeséssel kezdhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?