Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Gyengült a forint

MTI
2007.02.12. 10:45

A forint gyengült hétfőn reggel a bankközi devizapiacon, az eurót kilenc óra tájban 254,00/10 forinton jegyezték a pénteki 252,80/90 forint után.

Kereskedők elmondták, hogy a piacok csak ezután értékelik ki a Hetek pénzügyminisztereinek a devizapiacokkal kapcsolatos hétvégi megállapításait, mindenesetre a közép-kelet-európai régió valutái együtt gyengülnek a feltörekvő piacokkal. Lefelé tart a lengyel zloty és cseh korona, valamint a török líra és a dél-afrikai rand is - mondták el.

A forint piacán aktív befektetők a nemzetközi hatásokon kívül figyelemmel kísérik a miniszterelnök mai országértékelő beszédét is, amelyben Gyurcsány Ferenc esetleg megnevezi az új jegybankelnököt.

Hétfőn ülésezik a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, amely azonban a meghirdetett ülésrend szerint nem foglalkozik a kamatok kérdésével.

A dollárral reggel 194,95/195,15 forinton kereskedtek a pénteki 194,50/60 forint után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?