Jolán
2 °C
4 °C

A lakossági üzletág húzta a Budapest Bankot

2007.02.13. 13:18

A Budapest Bank (GE Money Bank) a tavalyi évben végrehajtott stratégiai jelentőségű beruházások mellett is folytatta növekedését. A magyar számviteli szabályok szerint készült, konszolidált gyorsjelentés adatai alapján a bank mérlegfőösszege 2006-ban 23 százalékos bővüléssel 695,1 milliárd forintra nőtt. Ezzel párhuzamosan a bank teljes követelésállománya, valamint ügyfelekkel szembeni kötelezettség állománya egyaránt 26 százalékos növekedést mutatott a tavalyi év végére.

A Budapest Bank a 2006-os évben folytatta növekedési stratégiájának megvalósítását: a bank hálózata a tavalyi évben átadott 16 új bankfiókkal, és 3 új, a privátbanki ügyfelek kiszolgálására szakosodott Money Plus központtal együtt, mára összesen 95 egységet számlál.

A Budapest Bank növekedésének egyik fő motorja 2006-ban a lakossági üzletág volt. A lakossági ügyfelek által felvett hitelállomány a 2005-ös 203 milliárd forintról 37 százalékos növekedéssel, 278,1 milliárd forintra emelkedett, miközben a betétállomány 50 százalékos növekedéssel a 130,3 milliárd forintos szintről tavaly év végére 195,7 milliárd forintra bővült. 2006-ban a piacot jelentősen meghaladó mértékben, 71 százalékkal 84,1 milliárd forintra bővült a Budapest Bank jelzáloghiteleinek állománya is, amely növekedés főként a termékinnovációnak tulajdonítható (biztosított jelzáloghitel, lakáscélú hitelek, adósságrendező hitel).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?