Szilvia
5 °C
16 °C

Javított eredményén a Levi Strauss

2007.02.14. 16:31

Javította eredményét a tavaly novemberrel végződött üzleti évben a Levi Strauss a megújult termékkínálatnak, a költségcsökkentésnek, valamint az adóterhek mérséklődésének köszönhetően.

Az árbevétel kis mértékben csökkent ugyan, 0,8 százalékkal 4,2 milliárd dollárra, az adózott eredmény azonban 156 millió dollárról 239 millióra emelkedett. Különösen az utolsó negyedben lódult meg az üzlet, amikor az eladások 4 százalékkal 1,2 milliárd dollárra nőttek, az adózott eredmény 44 millió dollárról 96 millióra növekedett. A Levi Strauss fénykorában évi hétmilliárdos forgalommal büszkélkedhetett, ám az erős versenyben lemaradt, és sokat veszített piaci részesedéséből. Emiatt gyárakat zártak be, sok munkahely szűnt meg. A válságból egyebek mellett a modellek megújításával, költségtakarékossággal, a hatékonyság javításával kezdték meg a kilábalást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?