Jolán
2 °C
4 °C

Kassáról 2010-ig készül el a gyorsforgalmi út a magyar határig

2007.02.14. 16:56

A tervek szerint 2010-ig készül el a Kassát a magyar határral összekötő gyorsforgalmi út - jelentette ki szerdán Egerben kérdésre válaszolva Kassa Főpolgármestere. Jelenleg kormányzati szinten folyik a beruházás előkészítése ugyanis a szakasz megépítése állami feladat - közölte Frantisek Knapik. Főpolgármesterként mindent megtesz a tervek minél gyorsabb megvalósításáért.

Arról is szólt, hogy a kassai repülőteret üzemeltető osztrák érdekeltségű cég nagyszabású terveket készített a reptér bővítésére. Reményei szerint ennek nyomán a város a térség nemzetközi légi forgalmának a központjává válhat a jövőben. Végül hangsúlyozta, hogy a 250 ezer lakosú város legnagyobb vállalata és foglalkoztatója a US Steel által működtetett kassai vasmű. Ugyanakkor az egyoldalú iparszerkezet rizikót jelent, ezért programot kívánnak indítani a infotechnológiai és az elektronikai ipar meghonosítására - mondta Frantisek Knapik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?