Tender a Zalaegerszeg–Ukk-vonalra

MTI
2007.02.20. 07:32

A Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki a Zalaegerszeg-Ukk vasútvonal vágányfelújítására. Az NA Zrt. 2007. január elsejétől már nemcsak a sztrádák, hanem a vasúti fejlesztések beruházói feladatát is ellátja, míg neve a cégbírósági bejegyzés után Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési (NIF) Zrt.-vé alakul.

A tenderkiírás szerint az V-ös Páneurópai vasúti korridor részét képező vonalon a leendő nyertesnek csaknem 40 kilométer vágányt kell felújítania, ívkorrekciókkal, és földmunkával. A kivitelezőnek át kell építenie három vasútállomást, egy biztosítóberendezést, hat megállóhelyet, tizenegy peront, le kell fektetnie 35 kilométer hosszú kábelt, továbbá hat helyen zajvédelmi építményt is ki kell alakítania.

A vágányrehabilitáció része a Zalalövő-Zalaegerszeg-Boba vasútvonal rekonstrukciójának, költségét 50 százalékban a kohéziós alap finanszírozza. A pályázatokat legkésőbb 2007. március 29-ig kell beadni, míg a munkálatokat a szerződéskötést követően 22 hónap múlva kell befejezni.