Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kártérítésre jogosult a Richter

MTI
2007.02.20. 11:28

A Merck and Co. által a Richter Gedeon Nyrt. ellen indított szabadalombitorlási perben a Fővárosi Bíróság 2007. február 19-én hozott részítéletével elutasította a Merck szabadalombitorlási keresetét, egyidejűleg megállapította a Merck and Co. kártérítési kötelezettségét - közölte a Richter a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. Az ítélet nem jogerős.

Az amerikai Merck and Co. a Richter által 2005 áprilisában forgalomba hozott, alendronát hatóanyagú készítménnyel kapcsolatban nyújtott be keresetet szabadalom-bitorlásért.

A még 2005-ben indult per során a Fővárosi Bíróság ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a Richtert a csontritkulás elleni készítmény gyártásától és forgalmazásától. Az eltiltás 2005. júniustól a Merck szabadalmának jogerős megsemmisítéséig, 2006. januárig volt hatályban.