Árpád
-2 °C
3 °C

Robbanás az orosz lakáshitelpiacon

MTI
2007.02.20. 11:31

Az energiaexport táplálta orosz gazdasági növekedés egyik kísérő jelenségeként tavaly 75 százalékkal 2 billió rubelre (76,25 milliárd dollár) nőtt az orosz kereskedelmi bankok lakossági kintlevősége, közölték az orosz központi bankban.

Az összeg egyenértékű az orosz GDP 7,8 százalékával, és a bankok mérlegfőösszegének a 14,7 százalékát teszi ki. A bankok mérlegfőösszege tavaly 44 százalékkal gyarapodott.

A lakossági hitelezés meredek növekedése miatt az orosz kereskedelmi bankok átlagos tőkemegfelelési mutatója - a hitelkockázat aránya a tőkéhez képest - az év végére 14,9 százalékra romlott a 2005. végi 16,0 százalékról. Ez arra vall, hogy az orosz bankok továbbra is könnyen, olcsón jutnak forrásokhoz, hiszen a nemzetközi szabvány csak legkevesebb 8 százalékos mutatót ír elő, és 10-12 százalék fölötti mutató már igen jónak számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?