Judit
2 °C
7 °C

A vártnál jobb eredmény a Heinekennél

2007.02.21. 12:25

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező holland Heineken söripari csoport tavaly jelentősen növelte árbevételét és nyereségét egyaránt, elsősorban annak köszönhetően, hogy felfutott az értékesítés Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Az árbevételt tekintve a világ negyedik legnagyobb söripari csoportjánál az üzemi eredmény 12,7 százalékkal 1,6 milliárd euróra, az árbevétel 9,6 százalékkal 11,8 milliárd euróra nőtt. Elemzők 1,6, illetve 1,9 milliárdot vártak. Az adózott eredmény 10,7 százalékkal 930 millió euróra, azaz 1,71 euróról 1,90 euróra nőtt. A sörtermelés 119 millió hektoliterről 132 millióra emelkedett.

A sikeres üzletmenetet tükrözi, hogy a társaság két számjegyű növekedést tudott elérni az üzemi eredményének 70 százalékát kitevő telített európai és amerikai piacon. A társaság az idén az adózott eredmény 10-13 százalékos növekedését várja, bár figyelmezet, hogy a nyersanyag árak - árpa, alumínium - az idén 7-8 százalékkal meghaladhatják a tavalyit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?