Erzsébet
1 °C
4 °C

Nyereséges évet zárt a Pannon Volán

2007.02.21. 14:14

A Pannon Volán Zrt. hatmilliárd forintot meghaladó árbevétel mellett 17,1 millió forint nyereséggel zárt tavaly - mondta a cég vezérigazgatója szerdán Pécsett, sajtótájékoztatón. Balázs Dezső ezt annak fényében jó eredménynek értékelte, hogy a társaság 2004-ben 5,8 milliárd forint árbevétel mellett egymillió forint nyereséget, 2005-ben pedig 6,1 milliárd forint bevétel mellett milliós veszteségeket könyvelhetett el.

A cégvezető magyarázata szerint a vállalat az utasok számának folyamatos csökkenése, a kormányzati támogatások mérséklődése miatt még mindig nehéz helyzetben van, 2006-os nyereségét a korábbinál hatékonyabb gazdálkodással, az erőforrások jobb kihasználásával, 30 munkavállaló elbocsátásával, valamint két telephelyük részleges bezárásával sikerült elérnie. Balázs Dezső emlékeztetett rá: az 1992-ben alakult, jelenleg 925 dolgozót foglalkoztató Pannon Volán részvényeinek 97 százaléka az ÁPV Zrt., 3 százaléka pedig dolgozók tulajdonában van. A cég az utazóknak a mintegy 300 Baranya megyei települést érintve 330 busszal biztosít helyközi, öt városban pedig helyi járatú közlekedést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?