Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péntek hatig nem lehet átrepülni Szlovákián

MTI
2007.02.22. 21:56

Folytatja a sztrájkot a szlovák légiforgalmi irányítók egy csoportja, ezért csütörtökön éjféltől pénteken reggel hatig lezárják Szlovákia légtérét és egyetlen repülőgép átrepülését sem engedélyezik.

A sztrájkolók elsősorban a légi forgalmat üzemeltető társaság igazgatója, Roman Bíro távozásához ragaszkodnak, az igazgató azonban nem kíván fejet hajtani a követelés előtt.

A légtér hat órán át tartó zárlata idején az ország repülőterei indítanak is, fogadnak is járatokat, de az ország fölött átrepülni szándékozó gépek pénteken reggelig, a sztrájktól elzárkózó légiforgalmiak reggeli műszakkezdéséig csak a Szlovákiával szomszédos országok légtere fölött áthaladva folytathatják útjukat - értesült róla csütörtökön este az egyik szlovák kereskedelmi televízió.