Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem érte el célját a szlovák légiirányítók sztrájkja

MTI
2007.02.26. 14:52

Nem teljesítette a sztrájkoló szlovák légiforgalmi irányítók követelését a közlekedési miniszter, aki rejtett bérköveteléseket gyanít a munkabeszüntetők szándéka mögött, ezért arra kötelezte őket, hogy kedden reggel vegyék fel a munkát, különben a sztrájktörvény alapján eljárást indít ellenük.

A 120 szlovák légiforgalmi irányító közül mintegy nyolcvanan már öt napja sztrájkolnak, ezért az ország légterében nem engedélyezik az átrepüléseket, az induló és a fogadó légiforgalom azonban zavartalan. A sztrájkolók a kezdetektől azt hangsúlyozzák, hogy nem béremelést akarnak, hanem a légiforgalmat üzelmeltető társaság (LSP) élén álló Roman Bíró leváltását akarják kieszközölni, mert szerintük az igazgató a felelős azért, hogy a Szlovákia légtérben megengedhetetlenül nagy a gépforgalom, ami a repülés biztonságát veszélyezteti.