Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Greespan szerint visszaeshet az amerikai gazdaság

MTI
2007.02.26. 16:18

A Fed előző elnöke, a nagy tekintélyű Alan Greenspan szerint az amerikai gazdaság az év végére a visszaesés fázisába is kerülhet. Greenspan szerint 2001 óta van fellendülés az országban és egy idő után a recessziót előidéző elemek a gazdaságban jelentkeznek és "már kezdjük látni is ezeket".

Az ex Fed-elnök szerint ilyen jelként kell értelmezni, hogy a vállalati nyereségráták már inkább stabilizálódnak, azaz nem nőnek, ami egyértelmű jele annak, hogy egy adott gazdasági ciklus a végéhez közeledik. Igaz, nagyon nehéz előre jelezni ezek alapján, mit hoz a jövő, de nem zárható ki 2007 végére a recessziós időszak beköszönte, miközben a legtöbb előrejelző beéri azzal, hogy némi lassulást jövendöl 2008 elejére. A közgazdászok amerikai szövetsége által végzett felmérés szerint a gazdasági szakemberek átlagban erre az évre 2,7 százalékos gazdasági növekedést jósolnak.