Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecostat TOP-100: az index 47 százalékra csökkent

MTI
2007.02.28. 14:24

Az Ecostat TOP-100 indexe 2007 februárjában 47 százalékra csökkent a januári 48 százalékot követően. A közlemény szerint a TOP-100 nagyvállalatok gazdasági bizalma az utóbbi öt hónapban javult, a szeptemberi mélypont óta eltelt időszakban a konjunktúra mutatóik értéke 7 százalékponttal nőtt. A bizalmi indexek trendje a múlt év harmadik negyedévében érte el lokális mélypontját, azóta a vállalkozói bizalom fokozatosan erősödik.

A hazai gazdaság fejlődését 2007-ben a külső környezeti feltételek határozzák meg, a GDP korábban regisztrált növekedései üteme 2007-ben nem lesz tartható. A lakossági kereslet mérsékelt ütemben bővül, a beruházások várhatóan csak az év második felében élénkülnek. A hazai gazdaság ez évi teljesítményét az élénk európai konjunktúra kedvezően befolyásolja.