A C und A tovább bővíti kelet-európai láncát

2007.03.06. 11:53

A C und A textilkereskedelmi hálózat újabb 40 fiókkal bővíti bolthálózatát, döntően Kelet-Európában fejleszt - közölte a vállalat kedden. Ausztriában az idén nyolc új üzletert nyit a cég, Szlovákiában pedig 200 alkalmazottat foglalkoztató logisztikai központot létesít és belép a szlovéniai piacra is. Kelet-Európában, ahol jelenleg a C und A 50 üzletet működtet, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon nyit új boltokat.

Magyarországon a tavaszi tatabányai és miskolci megjelenés után újabb öt helyszínen létesítenek az ősszel boltot. Szlovákiában Pozsonyban létesül március közepén az első C und A bolt, egy másik pedig augusztusban. Szlovéniában Mariborban jelenik meg a cég az ősszel, Ljubljanaban, illetve Celjeben és Kranj-ban is terveznek boltnyitásokat. Csehországban, ahol 1999 óta jelen vannak, további hat bolt létesül, Lengyelországban pedig hét.

A C und A 14 országban több mint ezer bolttal rendelkezik és több mint 30 ezer alkalmazottal 5,2 milliárd eurós forgalmat bonyolított le tavaly. Közép-és Kelet-Európában négy országban mintegy 3 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A 170 közép-és kelet-európai boltból 119 esik Ausztriára, Csehországban 22, Magyarországon 18, Lengyelországban 11 működik. A tervezett régióbeli bővülés révén a 210-re növekszik a térségben lévő boltok száma.