Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Javaslat a társasági adóról

MTI
2007.05.02. 16:48

Elkészíti és beterjeszti várhatóan az Európai Bizottság jövőre a közös, konszolidált társaságiadó-alap számításának európai harmonizálásáról szóló jogszabályjavaslatot - jelentette be szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Kovács László adó- és vámpolitikai felelős.

Leszögezte: a közös adóalap megszüntetné az egynél több uniós tagországban működő cégek jelenlegi versenyhátrányát a csak hazai piacon működőkkel szemben, mérsékelné adminisztratív terheiket, és csökkentené az alkalmazkodásból adódó magasabb ügyviteli költségeiket is, amelyek nagyobb cégeknél elérhetik az összes befizetett adó két százalékát.

Mint mondta, a legutóbbi körkép szerint a jelenlegi 27 EU-tagországból 12 nemcsak támogatja, hanem sürgeti is az új számítási mód bevezetését, további 8 kész arra, hogy nyitott hozzáállással megvizsgálja azt, és csak hét tagállam fogalmazott meg fenntartásokat azzal szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?