Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jó évet vár az E.On

MTI/Reuters
2007.05.03. 14:12

A több magyar regionális áram- és gázszolgáltató vállalat részvényeseként ismert E.On, Németország legnagyobb energetikai cége csütörtöki részvényesi közgyűlésén Wulf Bernotat vezérigazgató bejelentette, hogy az idén a vállalatóriás üzemi eredménye jobb lesz a tavalyinál, több mint 5 százalékkal növekedik. 2006-ban ez az eredmény 8,2 milliárd eurót ért el.

A céget kedvező helyzetbe hozza az áram- és gázárak több éve óta tartó emelkedése európai működési területén, azaz több mint húsz országban. A vezérigazgató célzott arra, hogy fontolgatják az osztalékkal és a részvény-visszavásárlással kapcsolatos döntést, s ezt még május utolsó napján meghozzák. Egyelőre törik a fejüket, mire áldozzanak azután, hogy lemaradtak nemrég a spanyol Endesa megvásárlásáról. Korábbi hírek szerint 8-10 milliárd euró elköltéséről van szó. A jelentések szerint energiatermelő kapacitásait Romániában, Bulgáriában, Nagy-Britanniában és Finnországban fejlesztené a cég.