Aliz
6 °C
14 °C

Fúzionálnak az egészségpénztárak

MTI
2007.05.03. 15:51

A kölcsönös előnyök alapján készül fuzionálni az Axa és az Uniqa biztosító egészségpénztára, valamint a Tempo Egészségpénztár, az új pénztár tagjainak a száma 110 ezer lesz - közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel csütörtökön. A fúzió megteremti annak a lehetőségét, hogy egy méretében, minőségében, rugalmasságában és hálózati szolgáltatásai tekintetében egyedülálló új pénztár jöjjön létre - áll a közleményben.

A fúzióhoz mindhárom szervezet a maga know-how-jával járul hozzá. Az UNIQA Ausztria legnagyobb biztosítója és a legnagyobb betegbiztosító (a piaci részesedése Ausztriában 50 százalékos). Az AXA világszerte egyike a legnagyobb biztosítótársaságoknak, és több mint 1060 milliárd euró vagyont kezel. A Tempo a több mint 50 000 pénztártagjával új dimenziókat teremt az említett pénztárak összeolvadásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?