Aliz
6 °C
14 °C

Lengyelország Dániából kap majd gázt?

MTI
2007.05.04. 19:11
Dánia gázvezetéket üzemeltető vállalata, az Energinet energiaipari források szerint megállapodást kötött a lengyel PGNiG gázvállalattal, hogy megvizsgálja, miként létesíthetnének gázvezetéket a két ország között, megvalósítva a balti vezeték projektet.

Ez esetben megszűnne Lengyelország erős kiszolgáltatottsága az orosz földgáznak, tovább lehetőség nyílna arra, hogy mindkét ország piacán további gázszolgáltatók jelenjenek meg, ami a gázellátási biztonság növelése mellett elsősorban a piaci versenyt fokozná.

A vezetékterv azonban nem látszik egyszerűnek, mivel norvég gázt kapna Lengyelország, ezt szállítanák a norvég Skanled gázipari létesítménytől előbb Dániába, tenger alatti vezetéken, majd ezen vezetéket hosszabbítanák meg Lengyelországig, azaz két vezeték megvalósításáról van szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?