Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Június végére körvonalazódik a hulladékszabályozás

MTI
2007.05.07. 14:59

Az Európai Unió új hulladékgazdálkodási keretirányelve jövő év közepe előtt nem születik meg, ám a főbb kérdések már az idén június végén, a környezetvédelmi miniszterek brüsszeli tanácsi ülésén várhatóan eldőlnek - mondta Baranyai Gábor, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.

Közölte, hogy az új direktíva a még 1975-ben elfogadott uniós hulladékgazdálkodási szabályozást váltja fel. A véglegessé váló keretirányelv a jóváhagyás után két évvel lép érvénybe.

Magyarország számára a szabályozás hozadéka egyebek között az lesz, hogy a kormány egyértelműbb felhatalmazással bírhat majd a más tagállamokból érkező települési hulladékok elutasítására, visszaszállíttatására - jelezte Baranyai Gábor. Már csak a hulladék és a másodlagos nyersanyag definícióinak különválasztásával ésszerűbbé válik a rendszer. Ez utóbbi esetben nem lehet majd azt állítani leleplezett, illegális hulladékszállítmányokról, hogy azok feldolgozásra váró nyersanyagok lennének.