Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagykövetek az átláthatóbb magyar közigazgatásért

MTI
2007.05.08. 14:12

Nemzetközi munkacsoport alakult 8 fejlett ország nagyköveteinek bevonásával Magyarország közigazgatása átláthatóságának javításáért, mondta Kóka János gazdasági miniszter kedden. A nyolc ország budapesti nagyköveteivel, a parlamenti pártok képviselőivel és az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnökével folytatott találkozó után a miniszter elmondta: a munkacsoport megbízást ad a Transparency International-nek, hogy – a régió más országaihoz hasonlóan – Magyarország intézményi helyzetének erős és gyenge pontjairól készítsen tanulmányt. Ez várhatóan az év végéig elkészül.

John Nichols, Nagy-Britannia nagykövete elmondta: nemcsak a multinacionális cégek miatt támogatják a kezdeményezést, hanem azért is, mert egy átlátható gazdaság egyben versenyképes is. Hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy Magyarország erős, megbízható gazdasági partner lenne, amely helyt tud állni önmagában, de más államokkal együtt is.

A brit nagykövet szerint nem egyedül Magyarországnak kell szembenéznie ezekkel a kihívásokkal. Ugyanezeket a témákat az elmúlt 20-30 évben mindegyik általuk képviselt országban megvitatták. Ezért a nagykövetek kormányai tapasztalataik alapján megoldásokat, gyakorlati tanácsokat kívánnak felajánlani, amelyek segítik az átláthatóságot.