Olivér
4 °C
8 °C

Négyszeresére nőtt Sármellék forgalma

MTI
2007.05.10. 07:21

Az év első négy hónapjában 24 146 utasa volt a sármelléki Fly Balaton nemzetközi regionális repülőtérnek. Ez négyszerese a 2006-os hasonló időszakénak és éves szinten 145-150 ezres forgalmi rekordot vetít előre, mondta a légikikötő marketing és értékesítési igazgatója. Palkó Lajos közölte: az elmúlt évet 70 ezres utasforgalommal zárták, ennek fele Európa legnagyobb diszkont légitársasága, az ír Ryanair belépésének köszönhető.

A január 1-je és április 30-a közötti több, mint 24 ezer érkező-induló utas esetében is áll ez a vezető szerep, de második legnagyobb partnerként egyre aktívabb a Germanwings. A német légitársaság június 18-tól, Köln és Bonn közös repülőteréről indítandó járatával már 5 nagyvárossal köti össze Sármelléket - fűzte hozzá a marketing és értékesítési igazgató.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?